Hangi Kumaşlar Uyku Ürünleri İçin Uygun? - Artış Collection

Hangi Kumaşlar Uyku Ürünleri İçin Uygun?

İhtiyacınıza Uygun Kumaş Tercihinde Bulunun

Pijama, sabahlık, gecelik gibi uyku ürünlerinde kumaş türü, satın alma tercihini doğrudan etkileyen unsurlardan. Konforlu bir kullanım deneyimi için doğru kumaşları seçmelisiniz. Doğru kumaşı seçmek ise kumaş türleri hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir.

İşte, uyku ürünlerinde sıkça kullanılan kumaş ve hammadde türleri ile bunların özellikleri!

Kadife Kumaş ve Özellikleri

Günümüzde pamuk rayon, ipek, naylon, yün gibi çeşitli liflerden üretilen Kadife Sabahlıklı Pijama Takımı, gecelik gibi ürünlerin kışlık modellerinde hem sıcak tutması hem de şık olmasıyla tercih ediliyor.

Kadifeye kendine özgü o yumuşak dokusunu veren şey, üretim biçimi. Asıl dokumadaki çözgü ya da atkı ipliklerine gevşek haldeki ek atkı veya çözgü ilave edilir, ardından, bu ek yapılar uygun uzunlukta kesilir. Böylece ortaya havlı bir yüzey çıkar.

Vücudu sıcak tutan kadife, yılın soğuk günleri için ideal bir seçenek.

Viskon Kumaş ve Özellikleri

Kayın ağacından üretilen bir malzeme olan viskon elyafı genellikle yün gibi diğer elyaf çeşitleriyle karıştırılarak kullanılmakta.

Bu malzeme, pamuğa benzer özellikler gösterir. Yüksek bir nem alma oranına sahiptir, eklendiği kumaşa yumuşak bir tuşe kazandırır. Ayrıca, oldukça esnektir. Bu özelliklerinden dolayı, viskon malzeme içeren uyku ürünlerinin giyimi oldukça rahattır.

Pamuklu Kumaş ve Özellikleri

Uyku ürünlerinin içeriğinde en çok kullanılan hammaddelerden biri pamuktur. Pamuk bitkisinin kozalarından elde edilen elyaf, doğal bir madde olduğu için çeşitli avantajlar sunmakta. Bunların başında yüksek nem emiciliği ve nefes alır dokusu geliyor. Nem emme kapasitesinin yüksek olması ve nefes alan doku, özellikle yaz aylarında konforlu bir giyim için önemli. Hava transferine izin veren pamuklu kumaşlar, aşırı terlemeye yol açmaz, terleme durumunda teri vücuttan hızla uzaklaştırır.

Statik elektrik oluşturmamaları, pamuk içeren kumaşların bir diğer olumlu özelliği. Kolay kırışma özelliğinin azaltılması için pamuk genellikle, sentetik bir hammaddeyle birlikte kumaşın yapısında yer alır.

Polyester Kumaş ve Özellikleri

Bir polimer çeşidi olan polyesterin doğal ipliklerle karıştırılması daha kullanışlı kumaşlar ortaya çıkarmakta. Polyester, doğal hammadde içeren kumaşların kırışma oranını düşürür, bunlara daha esnek bir yapı kazandırır.

Polyester içerikli kumaşları uyku ürünleri için uygun yapan özelliklerin başında, hafiflik ve yumuşak doku geliyor. Bu kumaşlar ayrıca leke tutmaz ve sağlamdır.

Kışı Isıtan Tasarımlar

Kışa özel uyku ürünleri Artış’ta!

Konforlu ve sıcak tutan yapılarıyla Kadife Sabahlıklı Pijama Takımı çeşitlerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.