Uyku Kalitesini Yükselten Besinler - Artış Collection

Uyku Kalitesini Yükselten Besinler

Sabahları Dinlenmiş Olarak Uyanıyor musunuz?

Her sabah güne yorgun başlıyorsanız bu, uykunuzun yeterince kaliteli olmadığının göstergesidir. Uyku kalitesi çeşitli faktörlerden etkilenir. Dinlendirici bir uyku için uyku ortamını huzurlu hale getirmeli, konforlu Gecelik Çeşitleri kullanmalı ve beslenmenize dikkat etmelisiniz. Beslenme, ilgili unsurlar arasında etkisi en yüksek olanlardan biri.

Hangi Besin Öğeleri Uykuya Yardımcı?

Bazı besin öğeleri, diğer işlevlerinin yanı sıra, uykunun düzene girmesinde de büyük rol oynar. Bunların başında kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve selenyum gelmekte.

Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin hormonunun üretiminde görev alan triptofan adlı amino asit de uyku kalitesinde önemli işleve sahip. Doğal sakinleştirici özelliğe sahip triptofan, vücutta üretilmediği için besinler aracılığıyla alınmalıdır.

Bu Gıdalar Uyku Kalitesini Arttırıyor

Yukarıda bahsedilen besin öğelerinin uyku kalitesini arttırıyor olması, bunları içeren her gıdayı uyumadan hemen önce düşünmeden tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor. Kaliteli uyku amacına yönelik olarak, uykudan hemen önce tüketeceğiniz gıdalar, sindirimi kolay olanlar arasından seçilmeli. Bunun yanı sıra, bahsi geçen besin öğelerini içeren fakat uyku öncesi tüketilmesi sakıncalı olan diğer gıdaları da gün içinde tüketebilir, -deyim yerindeyse- gece uykusuna yatırım yapabilirsiniz.

Serotonin ve melatonin hormonlarının salgılanmasını uyaran muz, uyku kalitesini yükselten besinlerin başında geliyor. Muz ayrıca, içerdiği magnezyumla kasları gevşetir, vücudu uykuya hazır hale getirir.

Süt ve süt ürünlerinin uykuyu dinlendirici ve yenileyici kılmasında, içerdikleri triptofan maddesinin rolü büyük. Melatonin seviyesini yükselten yulaf, papatya ve badem de uyku kalitesini yükseltmede işlev görebilir. Badem ayrıca zengin kalsiyum içeriğiyle kasları gevşeterek uykuya yardımcı olur.

Doktorunuza Danışın

Bahsi geçen gıdalar, uyku kalitesini arttırmada başarılı olsa da bazılarının tüketimi herkes için uygun olmayabilir. Bedensel sağlık durumu, bazı besinlerden uzak durmanızı gerektirebilir.

Neleri tüketip neleri tüketemeyeceğinizi ve hangi gıdalardan günlük ne kadar almanız gerektiğini mutlaka doktorunuza danışın.

Kaliteli Uyku İçin Giysi Seçimini de Önemseyin

Gerçekten dinlendirici bir uyku için beslenmeye dikkat etmek önemli, fakat tek başına yeterli değil. Konu birden çok etkeni ilgilendirdiğinden bu etkenlerin hepsini birlikte değerlendirmelisiniz.

Konforlu ve sağlıklı yapısıyla uykuyu huzurlu kılarken şık tasarımıyla da göz dolduracak Bayan Gecelik Modellerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.