Lohusa Pijaması Hangi Beden Alınır?

Lohusalıkta Konfor Olmazsa Olmaz

Son derece hassas bir dönem söz konusu. Annenin hem fiziksel hem de zihinsel durumu, lohusalık dönemine özgü durumlardan doğrudan etkilenir.

Bu süreçte vücudun yeniden yapılandığını söylemek mümkün. Lohusalıkta bağışıklık sistemi genellikle daha zayıftır. Sık ve fazla terleme, susuzluk, idrar artışı, bu dönemde görülen fiziksel durumların başında geliyor.

Lohusalığın zihinsel etkileri ise hormonal değişimlerden kaynaklanmakta. Bu dönemde anneler çok daha duygusal ve hassas olabilir, kaygı ve stresle baş etmede zorluk yaşayabilir.

Bu fiziksel ve zihinsel değişimler, günlük hayatın farklı alanlarında, döneme özel çözümleri zorunlu kılıyor. Fiziksel konforun sağlanması, dönemin başlıca konusu. Giysi seçerken konfor, değerlendireceğiniz öncelikli kriterlerden.

Lohusa pijaması, günü veya geceyi daha rahat geçirmenizi sağlayabilir. Bu pijamalar, lohusalığın gereklerini karşılayacak tasarıma sahiptir. Fakat elbette bu, her lohusa pijamasının sizi rahat ettireceği anlamına gelmiyor. Ürünler arasında seçim yaparken dikkatli olmalısınız. Ürünün beden ölçüleri, vücudunuza ihtiyaç duyduğu konforu sağlayacak şekilde olmalı.

Peki, Lohusa Pijaması Hangi Beden Alınır?

Model Yeterince Bol Olmalı

Lohusalık dönemindeki vücut ölçüleri genellikle, hamilelik öncesindeki ölçülerden daha büyüktür. Hamilelik sonlanmış olsa bile o dönemde alınan kilolar tabii ki hemen ortadan kalkmayacak. Sadece alınan kilo değil, göğüste sütle birlikte görülen şişme de vücut ölçülerini arttırmakta. Dolayısıyla, diğer kıyafetlerde olduğu gibi, lohusa pijamasında da normalde kullandığınızdan büyük ölçülerdeki bedenleri seçmeniz gerekiyor.

İdeal olanı, normal beden ölçünüzden bir beden büyük pijama seçmek. Kilo alımı fazla olmasa bile bol yapılı bir pijama seçmeniz, bu dönem artan konfor ihtiyacının karşılanması için gerekli.

Kumaş Yapısına da Dikkat Edin

Lohusa pijaması için ne tür kumaşların uygun olduğu, Lohusa Pijaması Hangi Beden Alınır sorusu kadar önem taşıyor.

Pijama kumaşının sıkma, kaşındırma, batma gibi sorunlara yol açmaması gerek. Pamuklu kumaşlar, yeterince rahat bir giyim deneyimi sunabilir. Viskon da tercih edebileceğiniz kumaş türlerinden. Yüksek esneme kabiliyetine sahip viskon ayrıca, eklendiği kumaşa yumuşak bir doku kazandırır. Bu nedenle viskon kumaş kullanılarak imal edilen kıyafetlerin oldukça rahat bir giyime sahip olduğu söylenebilir.