Lohusalık Döneminizi Rahat Geçirin - Artış Collection

Lohusalık Döneminizi Rahat Geçirin

Lohusalık Nasıl Kolay Atlatılır?

Lohusalık, doğumdan sonraki 6-8 haftayı kapsayan dönemdir. Lohusalık döneminin karakteristik özelliği, doğumdan sonraki yaklaşık 20 günlük süre boyunca görülen kanama. İlk günlerde adet kanını andıran bu kanama, zaman içinde renk değiştirerek devam edecektir. 

Hangi Değişimler Normaldir?

Vücutta önemli değişimler meydana geldiğinden lohusalık, oldukça hassas bir dönem. Bu hassasiyet hem fizyolojik hem de psikolojik boyutta kendini göstermekte.

Doğum sırasında genişleyen rahim bu dönemin ilk haftasında küçülerek eski haline döner. Vücut yeniden yapılanma sürecine girer. Bunun etkilerinden biri, bağışıklık sisteminin zayıflaması. Her zamankinden fazla ve sık terleme, iştah artışı, sık sık hissedilen susuzluk, idrar miktarında artış, lohusalıkta yaşanan olağan fiziksel etkilerden bazılarıdır.

Hamilelik ve doğum sonrası meydana gelen hormonal değişimler ise annenin zihinsel durumunu etkiler. Hassas bir duygu durumu, mutsuzluk, kaygı en çok gözlenen psikolojik etkilerden. Lohusalıkta sık yaşanan bu gibi olumsuz duyguların tek sebebi hormonal değişimler değil. Özellikle ilk doğumsa, alışık olunmayan yeni bir dönemin başlamış olması da kaygı ve stres düzeyini yükseltecektir. Sorumluluk artışı, bebek için her şeyin en iyisini yapma isteğinin doğurduğu baskı gibi sebepler, annelerin bu dönemde huzursuz bir duygu durumu içinde bulunmalarına zemin hazırlayabilir.

Döneme Özel Ürünler Kullanın

Dönemi daha rahat geçirmek için günlük işleri pratik hale getiren, rutine konfor katan ürünlere yönelin. Giysi seçerken lohusalara/ emziren annelere özel tasarımlar, hem bedensel konforu sağlar hem de emzirmeyi pratikleştirir.

Lohusa Pijama Takımı, emzirme sütyeni, lohusa pedi gibi ürünler, oldukça işinize yarayacaktır.

Çevrenin Desteği Önemli

Süreci daha rahat geçirmek için hem annenin hem de çevresindekilerin bilinçli olması büyük önem taşıyor. Bu dönemde başta eşi olmak üzere annenin yakınları anlayışlı bir tutum takınmalı ve anneye karşı özenli davranmalı.

Özellikle çiftler arasında iş bölümü yapmak önemli. Hem bebek bakımıyla hem de evle ilgili genel işler, sadece anneye bırakılmamalı, ilgili herkes sorumluluk almalı. 

Lohusalıkta Bakım

Bağışıklık sisteminin zayıflaması, enfeksiyonlar karşısında vücudu savunmasız bırakır. O yüzden, başta genital bölge olmak üzere bütün vücudun temizliğine çok dikkat edilmeli.

Lohusalık kanaması sebebiyle kullanılan pedleri sık aralıklarla değiştirin. Oturarak veya küvete su doldurarak duş almak yerine, ayakta duş almayı tercih edin. 

Konforlu Pijamalar Artış’ta!

Unutmayın, lohusalıkta sizin rahat etmeniz ve olumlu bir duygu durumu içinde bulunanız bebeğiniz için de önemli. Bu sebeple, her detayda konforu arayın.

Dönemi daha rahat geçirmenize yardım edecek Lohusa Pijamalarına online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.