Sabahlık Nasıl Olmalı - Artış Collection

Sabahlık Nasıl Olmalı

Sabahlık Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

Sabahlık için satın alma kararı verirken hangi kriterleri değerlendirmeye alıyorsunuz?

Yalnızca modeli göz önünde bulundurmak, ihtiyaçları karşılayacak alternatifi bulmada yetersiz kalabilir. Peki, Sabahlık Nasıl Olmalı? Sabahlık seçerken nelere dikkat edilmeli?

Konforlu Doku

Sabahlığın içinde kendinizi nasıl hissettiğiniz önemli, zira bu giysinin birincil amacı, bedene ihtiyaç duyduğu konforu sağlamak.

Bu noktada, kumaş dokusu, değerlendireceğiniz ilk hususlardan. Seçeceğiniz sabahlık ciltte batma, yanma, kaşınma gibi tepkiler meydana getirmemeli.

Kumaşın üretildiği materyal, sabahlığın konfor oranında büyük rol oynuyor. Viskon, pamuk, polyester gibi malzemeler, sağlıklı ve rahat bir giyim deneyimi sunacaktır. Bunun yanı sıra, kumaşın renklendirilmesinde kullanılan boyaların kalitesinden de bahsedilmeli. Kalite ve sağlık standartlarını karşılamayan boyalar, ciltte tahrişe neden olabilir. Bunlar genellikle kanserojen özellik gösteren boyalardır.

Rahat Kesim

Konfor konusu kesimi de ilgilendiriyor.

Seçeceğiniz sabahlığın vücudunuza yeterince hareket özgürlüğü sağlamasına özen gösterin. Bu, elbette çok bol yapılı modellere yönelmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Bol bir tasarımın üstünüzde şık durmama olasılığı yüksektir, fakat gereğinden dar tasarımlar da rahatsız edicidir, dahası kan dolaşımını olumsuz etkiler.

Sabahlıklar kesim konusunda özellikle kol ve omuz genişliğine dikkat etmeyi gerektirir.

Mevsime Uygun Seçenekler

Mevsim özellikleri, sabahlık seçiminde göz önünde tutulması gereken bir diğer faktör.

Yılın soğuk dönemlerinde kullanılacak sabahlıklarda kadife gibi hem şık hem de sıcak tutan kumaşlardan üretilmiş alternatifleri tercih edebilirsiniz.

Kışlık sabahlıklarda sıcak tutma özelliğini, nefes aldırma özelliğiyle birlikte değerlendirmenizde fayda var. Hava transferine izin vermeyen kalın yapılı ürünler, aşırı terlemeye yol açarak hem konforu hem de sağlığı olumsuz etkiler. Pamuk gibi doğal materyaller içeren sabahlıklar, böyle bir problemi gündeme getirmeyecektir. Bu tür materyaller, yaz ayları için de uygundur.

Görsel Tasarımı da Değerlendirmeye Alın

Sabahlık Nasıl Olmalı sorusu görsel tasarım değerlendirmesini de gündeme getiriyor.

Estetik konusunda risk almamak için trendlerden yararlanabilirsiniz. Satın alma kararını verirken modayı da devreye sokmak, daha şık ve güncel alternatifleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Her anı özel kılın. Güne nasıl başlarsanız günün geri kalanının da öyle gideceği, doğruluk payı olan bir inanış. Şık tasarıma sahip bir sabahlıkla günü karşılamak, enerjik ve motivasyonu yüksek bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir.